Αιγοπρόβεια πρωτεΐνη - Ανοσοποιητικό σύστημα
 

Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε μικρόβια, ιούς, παράσιτα και οτιδήποτε παθογόνο που μπορεί να επηρεάσει την ομαλή λειτουργία του. 

Οι πρωτεΐνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη και τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος με διάφορους τρόπους:

  • Παρέχουν αμινοξέα για την παραγωγή αντισωμάτων: Ορισμένα από τα αμινοξέα που παρέχονται από την πρωτεΐνη είναι απαραίτητα για τη σύνθεση των αντισωμάτων που αποτελούν κρίσιμο στοιχείο της ανοσοποιητικής αντίδρασης ενάντια σε λοιμώξεις και νόσους.
  • Υποστήριξη των λευκών αιμοσφαιρίων: Οι πρωτεΐνες συμβάλλουν στην παραγωγή και την ενίσχυση των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία αποτελούν το κύριο “στρατόπεδο” του ανοσοποιητικού συστήματος και αναλαμβάνουν τον “αγώνα” ενάντια σε μικρόβια και άλλες ασθένειες.
  • Αντιοξειδωτική δράση: Ορισμένες πρωτεΐνες, όπως η γλουταθειόνη, μπορεί να δράσουν ως αντιοξειδωτικά, προστατεύοντας τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και τις βλάβες που μπορεί να προκληθούν στο ανοσοποιητικό σύστημα. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος περιέχει υψηλά επίπεδα των αμινοξέων γλουταμίνη και κυστεΐνη τα οποία επιδρούν στην αύξηση της δραστικής Γλουταθειόνης.
  • Συμβάλλουν στην αποκατάσταση των κυττάρων: Οι πρωτεΐνες βοηθούν στην ανάπτυξη και αναγέννηση των κυττάρων του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, επιτρέποντας την ταχύτερη αντίδραση σε μια λοίμωξη ή μια πρόκληση για το ανοσοποιητικό σύστημα.

Με την κατανάλωση αιγοπρόβειας πρωτεΐνης ορού γάλακτος αυξάνεται το επίπεδο της Γλουταθειόνης στο σώμα κάτι που βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς και δυνατού οργανισμού.

Η αιγοπρόβεια πρωτεΐνη, Real Greek Protein 80 παρέχει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και συμβάλει στην υγεία του οργανισμού. Σε σχέση με την αντίστοιχη αγελαδινή προσφέρει αυξημένη συγκέντρωση βιταμινών και ιχνοστοιχείων ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου, βιταμίνης Α, βιταμίνης Ε, νιασίνης, βιταμίνης Β6 και βιταμίνης C. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Άρα, οι πρωτεΐνες  είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς βοηθούν στην ενίσχυση της αντίδρασης του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις και νόσους και γενικότερα στη διατήρηση της υγείας του οργανισμού.